Segueix-nos F Y T R

Font i Pastor candidats d'El Pi al Parlament i el Consell de Mallorca

Font i Melià amb la resta de candidats de Proposta per les Illes (El Pi) al Parlament i el Consell de Mallorca. | El Pi

| Palma |

Proposta per les Illes (El Pi) ha presentat aquest dissabte els seus candidats al Parlament de les Illes Balears i el Consell Insular de Mallorca. Els candidats a les principals institucions insulars seran, en concret, Jaume Font i Antoni Pastor, respectivament.

El lema de la campanya triat pel Pi ha estat “Feim equip”. Fent un símil futbolístic, la formació regionalista ha volgut presentar el seu “onze incial”. L'acte, que ha tingut lloc a l'Auditori de Porrerers, ha comptat amb la presència de més de 400 afiliats i simpatitzants de la formació.

Josep Melià, president de la formació, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als assistents i els ha animat a creure en un “projecte d'aquí”. Melià ha fet memòria per recordar que “fa més de 30 anys que Balears és el convidat de pedra de l’estat de les autonomies”. “Gràcies als dos grans partits som actors secundaris, però això ha de canviar; és hora d’apostar per una força política feta a les Illes; i aquesta és el Pi”, ha assegurat.

Antoni Pastor, per part seva, ha estat elegit com a cap de llista per liderar el Consell de Mallorca. El manacorí ha volgut agrair el suport “d’aquells que m’han fet costat durant una legislatura molt difícil”, especialment, “a Jaume Font i Josep Melià, que han cregut amb jo”.

Pastor ha recordat que va ser expulsat del PP “per defensar una llengua que ells no xerren; i per això som aquí: per seguir lluitant per tot allò que estim i crec”. Pel que fa al projecte polític del Pi, el candidat a la cambra insular ha assegurat que Proposta per les Illes “representa la manera de ser del nostre poble”. “No volem que ens canviïn, estam orgullosos de qui som i de qui volem ser”, ha afirmat.

“Sabem d’on venim i sabem on volem anar, els nostres rivals ens diran que no som ningú. I potser tenen raó, però tenim un projecte de govern, tenim gent darrera disposada a fer feina i tenim il·lusió per canviar les coses”, ha assegurat.

Font, per part seva, ha ressaltat que ara “comença el partit més important i el nostre joc serà noble, responsable i amb voluntat de consens”. També ha fet una crida al poble Balear i ha assegurat “Volem que Madrid segueixi decidint per nosaltres? Podem triar quedar així com estam, però demà no ploreu”. “Ara és el moment de donar suport a un projecte d’aquí, que no rebre ordres de ningú; vivim un moment de canvi i potser aquesta serà la darrera oportunitat per agafar les regnes de ca nostra”, ha destacat.

Pel que fa als reptes de futur, Font ha destacat que lluitaran per “millorar el nostre finançament”. “No pot ser que facem feina tot l’any i no tenguem la suficient força econòmica per créixer ni crear llocs de feina; volem ser solidaris sense renunciar al nostre benestar”, ha destacat. “L’educació, la sanitat, la indústria, el sector primari, el petit i mitjà comerç, el territori... seran els eixos de les nostres polítiques, que aniran dirigides a aconseguir l’autonomia econòmica”, ha afirmat.

Font, finalment, s’ha dirigit als membres que conformaran les llistes definitives a les principals institucions. “Sou un gran equip, el millor. I que ningú en tengui cap dubte: demà mateix podríem governar aquesta terra”, ha afirmat. “Estam preparats i disposats; som un partit de govern i ho demostrarem”, ha recalcat.

Les llistes definitives d'El Pi a les principals institucions de les Illes són:

Consell Insular de Mallorca
1.- Antoni Pastor
2.- Francisca Mora
3.- Antoni Amengual
4.- Lucia Driessen
5.- Joan Carles Verd
6.- Gisela Garcia
7.- Miquel Porquer
8.- Maria José Bonnín
9.- Antoni Salas
10.- Neus Serra
11.- Rafel Ballester

Parlament de les Illes Balears
1.- Jaume Font
2.- Maria Antònia Sureda
3.- Josep Melià
4.- Margalida Villalonga
5.- Pere Soler
6.- Joana Xamena
7.- Joan Sagrera
8.- Cati Femenies
9.- Tomeu Lladonet
10.- Joana Maria Prats
11.- Pep Franco

Relacionat
+ VIST