Segueix-nos F Y T R

Francina Armengol, proclamada primera Presidenta de les Balears

Francina Armengol un cop escollida presidenta. | Marc Ferrà

|

Francina Armengol ha estat investida avui dimarts presidenta de la IX Legislatura del Govern de les Illes Balears.

Armengol ha obtingut els 34 vots prevists per aquesta investidura (14 del PSIB, 10 de Podem, 6 de MÉS per Mallorca, 3 de MÉS per Menorca i 1 de Gent per Formentera). Els 20 diputats del PP i els 3 de Ciutadans hi han votat en contra i els 3 del PI s’han abstingut.

En el debat previ a la votació, una Francina Armengol visiblement emocionada, ha assegurat que «em deixaré la pell per treballar en benefici dels ciutadans d’aquestes illes, ho faré amb valentia, força i passió, tal com jo visc la vida. Vull governar amb diàleg i capacitat de consens».

La nova presidenta del Govern també ha assegurat que vol governar amb «lleialtat als ciutadans, lleialtat als acords programàtics, acords que dibuixen molt clar una nova forma de fer política».

Armengol ha dit que no farà «polítiques partidistes» sinó que les farà «per a tots els ciutadans» i ha admès que els últims quatre anys han estat difícils i durs.

Ara, la presidència del Parlament ha de comunicar, en les pròximes 24 hores, aquest nomenament al rei espanyol i al Govern central.

+ VIST