Segueix-nos F Y T R

El Círculo Balear no aconsegueix concentrar ni un centenar de persones «contra el pancatalanisme»

La concentració s'ha desenvolupat davant l'estàtua de Jaume I de la plaça d'Espanya. | Círculo Balear

| Palma |

El Círculo Balear i diverses entitats gonellistes no ha aconseguit aquest dissabte  ni reunir cent persones a la plaça d'Espanya en un acte destinat a lluitar «contra el pancatalanisme cultural i polític». La trobada, era a més, un acte de suport a una concentració del mateix caire celebrada a València.

Durant la trobada s'han rebutjat les propostes en favor dels Països Catalans i han defensat la històrica identitat cultural del Regne de Mallorca i de València. «Les seves llengües i cultures es troben en procés de substitució pel pancatalanisme», ha assegurat el Círculo.

En aquest sentit, s'ha procedit a un intercanvi de les banderes de la Comunitat Valenciana i de Balears entre els assistents. A més, la ciutadana encarregada de llegir el manifest ha indicat que les entitats que defensen la cultura balear seguiran mobilitzant-se «davant les constants ingerències del separatisme català i el pancatalanisme dels governs tripartits d'ambdues comunitats, contraris a les llibertats constitucionals».

L'acte s'ha desenvolupat enfront de la pancarta que presidia la concentració amb el lema 'Balears amb València. 19S'. «Aquest és l'inici de més mobilitzacions en favor de la veritat, la cultura, i la llibertat que ens volen arrabassar. Hem deixat clar que som balears i espanyols», ha assegurat Jorge Campos, president del Círculo Balear.

+ VIST