Segueix-nos F Y T R

El Parlament rebutja la proposta de Ciutadans en defensa del «projecte comú que és Espanya»

Xavier Pericay en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

|

El Parlament ha rebutjat una proposició no de llei, presentada pel grup mixt, i defensada pel portaveu de Ciutadans, relativa a «la voluntat separatista d'alguns partits a Catalunya i en solidaritat dels seus ciutadans i en defensa de la construcció del projecte comú que és Espanya».

Així, la proposta, presentada pel portaveu de Ciutadans, Xavier Pericay, ha comptat amb 19 vots a favor, dels diputats del PP i Ciutadans, i 37 en contra, dels parlamentaris de la resta de grups.

En la proposició no de llei, defensada per Pericay, s'instava el Parlament a fer una manifestació de «respecte a la Constitució i als seus principis».

En la proposta també es demanava al Parlament que declari que «se solidaritza amb els ciutadans de Catalunya davant el repte a les llibertats que suposa la intenció d'algunes forces polítiques d'incomplir la Constitució, les lleis i les resolucions dels tribunals».

El portaveu de Ciutadans ha remarcat que «és un tema que ens afecta a tots, no només als catalans, ja que Catalunya és part d'Espanya».

Des de Podem, el diputat Aitor Morrás, ha assenyalat que el que ha passat a Catalunya respon més a una necessitat de guanyar les eleccions que a resoldre els problemes que tenen els catalans, com és la corrupció, i ha dit que sorprèn que un partit com Ciutadans vulgui «frenar la voluntat de canvi d'una immensa majoria social».

+ VIST