Segueix-nos F Y T R

L'Assemblea de Docents farà la consulta als centres els dies 14 i 15 d'octubre

La votació es farà, previsiblement, els dies 14 i 15 d'octubre. | Arxiu

| Palma |

L'Assemblea de Docents ha informat aquest dissabte que, previsiblement, els dies 14 i 15 d'octubre durà a votació a tots els centres de les Illes la proposta d'acord pactada entre la Conselleria i els sindicats STEI-FECOO. L'entitat ha assegurat que donada la situació és el moment de fer una consulta ampla, «de dur les urnes a les nostres escoles i instituts perquè tots els docents puguin opinar sobre aquest pacte que afecta molt directament la qualitat de la seva feina i del sistema educatiu en general».

L'assemblea ha assegurat que per fer possible aquesta votació «ja s'han fet les primeres passes» i que durant els pròxims dies tancarem altres aspectes necessaris com ara quina és la pregunta o el reglament per assegurar una participació democràtica.

Menyspreu del Govern
L'Assemblea, en aquest sentit, ha criticat la postura que adoptada per la Conselleria, que considera que els ha fet un tracte discriminatori.«A la mesa prèvia a la signatura del pacte (a la qual vàrem acudir) i també durant la firma d'aquest, es va començar a parlar d'una memòria econòmica que acompanyava a l'acord que es va signar. Idò el nostre comitè de vaga, tot i les contínues reclamacions què se'ns mostressin els números, mai ha vist aquest document econòmic. Un altre exemple de la 'transparència' de la que es vanaglòria el conseller March.

«El menyspreu amb què s'està tractant el nostre moviment és un error polític que, marcat per les seves presses, ha duit al Govern a no haver sabut negociar amb un dels actors més dinàmics i representatius de la comunitat educativa en els darrers anys, assegura l'Assemblea que també critica les paraules del portaveu del Govern March Pons que assegurà que amb la firma de l'acord la vaga quedava desconvocada.

L'Assemblea, finalment, ha assegurat que allò que ha de preocupar els docents és organitzar un bon referèndum sobre la proposta d'acord en el qual tothom pugui expressar la seva opinió.«Demostrem una vegada més que els i les docents no ens contentam en votar una vegada cada quatre anys uns representants. Demostrem que volem decidir en aquells aspectes que consideram de vital importància per al desenvolupament de la nostra feina i del sistema educatiu»., ha sentenciat.

Relacionat
+ VIST