Segueix-nos F Y T R

Pilar Costa: «El PP va intentar dividir la societat amb la Llei de Símbols i ara han acabat dividits ells per la mateixa llei»

El Grup Parlamentari Socialista acusa al PP de «covardia política» per no voler donar la cara i manifestar-se de forma unànime en la derogació de la Llei de Símbols

Pilar Costa, en una imatge d'arxiu. | Arxiu UH

|

El Grup Parlamentari Socialista «celebra que avui es derogui una de les lleis més polèmiques de la passada legislatura» a través d'un projecte de llei que el Govern durà a votació al Parlament aquesta horabaixa.

Qui ja ha anunciat que no participarà en aquesta votació serà el PP, a qui la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha acusat de «covardia política» perquè «davant els seus problemes interns i divisió d'opinions internes fan una deixadesa de les seves funcions polítiques i decideixen no participar de la votació de la derogació de la Llei de Símbols».

Per evitar pronunciar-se en la votació, el PP ha anunciat que presentarà una esmena "in voce" per consensuar una nova Llei de Símbols. Sobre aquest fet, Costa ha manifestat que «si volien consens, el que haurien d'haver fet és comunicar aquesta esmena a la resta de grups polítics de la cambra», i ha conclòs que «el PP va intentar dividir la societat amb mesures com la Llei de Símbols i qui ha acabat dividit per aquesta mateixa llei són ells».

Una decisió, assegura la socialista, que «sorprèn tenint en compte que el PP no ha presentat ni una sola esmena a la derogació d'aquesta llei i ara no volen ni participar de la votació».

Davant aquesta situació, la socialista ha fet una crida «a la responsabilitat i al seny del PP perquè val més rectificar a temps que insistir en una posició que ja els va dur a la desfeta política i electoral». Així i tot, Costa considera que aquesta postura dels populars «va més enllà d'una llei» perquè «discuteixen quin rumb volen prendre després dels resultats electorals i del Govern Bauzá».

+ VIST