Segueix-nos F Y T R

La CUP, a favor d'esbucar el monument de la Feixina

Un dels actes de la CUP celebrats recentment a Can Alcover. | Arxiu

| Palma |

La CUP Palma s’ha posicionat aquest dissabte a favor d’esbucar el monument de la Feixina de manera immediata «sense més ajornaments ni excuses». La formació es vol adherir així a la crida d’algunes entitats a esbucar, definitivament, el monòlit.

La CUP ha considerat que aquest monument «s’aixecà amb la intencionalitat d’imposar una memòria en un espai públic i convertir-la en socialment hegemònica. Esdevé un titella que resta subjecte a les connotacions que l’entorn li pot atribuir».

«El Monument de la Feixina no té cap tipus de valor artístic o patrimonial. I en tot cas, defensam que els criteris de valoració per aquest tipus de béns no es regeixin per valors acumulatius en virtut de si aquests són històrics, sinó selectius i subjectius en concordança amb els canvis socials, polítics o artístics. I que depenguin dels debats i decisions de la societat», assegura la formació.

La CUP, a més ha considerat que monuments com el de la Feixina «són el símbol de la brutal repressió que patiren tants i tants mallorquins per les seves idees. Mallorquins que resten oblidats en fosses indignes i als que aquest monument, expressió de la megalomania feixista del passat, humilia doblement».

+ VIST