Segueix-nos F Y T R

Jordi Sánchez: «Principat i Balears compartim una mateixa nació i serem el que la gent decideixi»

Cristòfol Soler, president de l'ASM, Jordi Sánchez, president de l'ANC i Tomeu Martí, durant la roda de premsa d'aquest divendres. | dB

|

Jordi Sánchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, és a Mallorca tot aquest cap de setmana. Avui divendres pronunciarà una conferència titulada «El procés d'independència de Catalunya: perspectives després del triomf del 27-S» a partir de les 20 hores al Centre de Cultura "Sa Nostra" de Palma (Carrer de la Concepció, 12) i dissabte, assistirà a l'assemblea general de l'ASM que es farà a La Real.

«Vivim un moment excepcional, un moment lluminós de la nostra història» ha declarat Sánchez en la seva compareixença davant la premsa i ha afegit que «tots els reptes que ens hem posat aquests darrers cinc anys els hem assolit».

Pel que fa a les relacions amb les illes Balears, Jordi Sánchez ha declarat que «som perfectament conscient que el Principat i les illes Balears compartim una mateixa nació i serem allò que la gent d'aquests territoris decideixi» i ha afegit que «no he vengut a Mallorca a donar lliçons de res ni a ningú, ans al contrari, he vengut a aprendre de les mobilitzacions que s'han fet aquests darrers anys a Mallorca i a les Illes Balears».

Sánchez s'ha mostrat convençut que «els 72 diputats arribaran a un acord i que l'acord al que arribin serà positiu».

Pel que fa a les reunions que manté el president espanyol Mariano Rajoy amb els líders de les principals formacions polítiques espanyoles, Sánchez ha valorat que «hi ha una sobreactuació davant la proximitat de les eleccions. També cal destacar que ha quedat clar que l'Estat espanyol no romandrà quiet i usarà tots els instruments que té al seu abast», però ha advertit que tal i com va dir el candidat del PP a les passades eleccions plebiscitàries, «vull deixar clar que, per nosaltres, també s'ha acabat la broma».

 

+ VIST