Segueix-nos F Y T R

MÉS reclama un Govern estatal d'esquerres i un finançament just

Antoni Verger (centre) amb la resta de dirigents de MÉS durant la nit electoral. | M.F.

| Palma |

MÉS per Mallorca ha instat als partits progressistes i sobiranistes que han obtingut representació al Congrés a arribar a acords que comptin amb el suport d'una majoria social de canvi, i a respectar els compromisos adquirits.

Així, la formació ecosobiranista ha reclamat un Govern estatal d'esquerres, que compleixi les demandes de canvi de la ciutadania i els compromisos electorals que van adquirir els partits progressistes que van obtenir representació per les Illes Balears. «Un finançament just per a les nostres illes, que es blindin els serveis públics constitucionalment i un canvi de model econòmic», ha reclamat.

MÉS ha apuntat la necessitat d'un canvi de marc jurídic i polític de l'Estat, basat en el dret a decidir dels ciutadans i dels pobles, i ha assenyalat que aquest canvi «només pot ser impulsat per les formacions d'esquerres i sobiranistes, a les quals reclama valentia i responsabilitat».

Des de MÉS consideren que un Govern estatal d'esquerres i amb el suport de les forces sobiranistes comptaria amb el suport d’una majoria social de canvi i podria establir una relació de col·laboració amb els governs del canvi constituïts a les institucions de les Illes Balears arran de les passades eleccions de maig, «per la qual cosa és la millor opció per a la ciutadania d'aquesta terra», han insistit.

+ VIST