Segueix-nos F Y T R

Les Balears i el País Valencià fan front comú per impulsar la reforma del sistema de finançament

Imatge de la reunió mantinguda per la delegació balear i la valenciana, encapçalades pels consellers respectius, Catalina Cladera i Vicent Soler | CAIB

|

El País Valencià i Balears han iniciat aquest dimecres un camí cap a la convergència d’interessos envers la reforma del sistema de finançament de les comunitats autònomes.

Així ho han expressat els màxims responsables dels departaments d’hisenda balear i valencià, en una trobada preparatòria per a la cimera que dilluns que ve mantindran a Palma els presidents respectius, Francina Armengol i Ximo Puig. Una trobada en la qual els temes d’abast econòmic i el finançament hi tindran un notable pes, a partir de les conclusions que les delegacions d’ambdós territoris han extret de la trobada inicial d’aquest dimecres.

La consellera d’Hisenda i administracions públiques del Govern balear, Catalina Cladera, ha obert la porta a la fixació d’un full de ruta entre les comunitats «afectades per un infrafinançament» i que assegura «no fa més que agreujar els problemes de deute públic que arrosseguen les comunitats».
La consellera, a més, s’ha referit als més de 8.000 milions de deute de Balears i als 40.000 que arrossega el País Valencià, per a reforçar la seva tesi de canvi de paradigma. Un canvi de model, diu, que permeti finançar el catàleg bàsic de prestacions socials que tot ciutadà ha de rebre, sense que per això la comunitat autònoma que té transferides les competències hagi de fer créixer el seu dèficit.
Per aquest motiu Cladera ha insistit a seguir mantenint aquests contactes bilaterals i incorporar-hi altres comunitats igualment afectades, per forçar al canvi de model.

+ VIST