Segueix-nos F Y T R

Unides Podem demana al Congrés 480 milions per al conveni ferroviari de les Balears

|

El grup d'Unides Podem al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei (PNL) amb la qual demana modificar l'actual conveni ferroviari entre el Ministeri de Foment i les Balears per dotar-el amb 480 milions d'euros fins el 2023.

EUIB ha explicat que es tracta d'una iniciativa elaborada per Esquerra Unida de les Balears (EUIB) i subscrita per Podem. La iniciativa la signen els diputades d'Unides Podem per les Balears, Lucía Muñoz i Antonia Jover, i els diputats Alberto Garzón i Roser Maestro (Esquerra Unida).

EUIB ha indicat que el conveni signat durant l'última legislatura pel Govern d'Armengol -que és va pactar amb 100 milions- «era millor del que havia» perquè el conveni era «inexistent», però han decidit presentar aquesta proposta «per millorar l'actual infrafinançament».

Amb la PNL demanen que entre 2019 i 2023, les Balears rebin 480 milions d'euros de caràcter finalista per millorar i estendre la xarxa ferroviària, i així «apostar per un transport col·lectiu ràpid, eficient i puntual que permeti visualitzar un model de mobilitat alternatiu».

El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat que la mobilitat verda és una «prioritat» de la formació, i ha considerat «indispensable fer apostes fermes i decidides cap a aquest horitzó». «Ja n'hi ha prou de 'postureig' polític amb inversions insuficients que no permeten ni mantenir l'actual servei a Serveis Ferroviaris de Mallorca», ha criticat. Per la seva banda, la diputada de Podem Lucía Muñoz ha alertat de la saturació de vehicles a les Balears i ha subratllat que «la gent no pot dependre del cotxe».

+ VIST