Segueix-nos F Y T R

Pedro Sánchez se'n va a la guerra

|

Què pretén Pedro Sánchez militaritzant la crisi provocada pel coronavirus covid-19? Quin objectiu té parlar, de manera deliberada i repetida, de 'guerra', 'enemic', 'camp de batalla'..? Pretén incomodar els seus socis de govern? Aspira a que les formacions antimilitaristes que li donen suport, li retirin?

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest diumenge després d'una altra reunió telemàtica, per cinquè diumenge consecutiu, amb els presidents de totes les comunitats autònomes.

Sens dubte, allò més destacat de la compareixença ha estat el llenguatge volgudament i repetidament bèl·lic que ha usat de principi a fi de la compareixença.

Sánchez ha usat expressions com: «No podem deposar les armes, el que hem de fer és continuar combatent»; «fins a vèncer en aquesta guerra»; «Aquest enemic s'ha proposat arrabassar vides i triturar el teixit econòmic i social»; «Estam immersos en una guerra total que ens incumbeix a tots»; «Quan guanyem aquesta guerra, necessitarem totes les portes per a vèncer la postguerra».

El discurs exageradament bèl·lic de Sánchez contrasta amb el del president alemany, Frank-Walter Steinmeier, que aquest mateix diumenge ha dit: «Aquesta pandèmia no és una guerra. Les nacions no s'enfronten a les nacions, ni els soldats contra els soldats. Més aviat és una prova de la nostra humanitat. Treu el millor i el pitjor de la gent. Mostrem-nos el millor de nosaltres».

+ VIST