Segueix-nos F Y T R

El Parlament insta el Govern espanyol a reinvertir l'estalvi en descomptes de resident

|

La Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Govern de l'Estat espanyol a calcular l’import que hauria destinat l’Estat als diferents descomptes de residents en trajectes aeris i marítims amb destí a la península i entre les illes

durant la durada de les restriccions a ports i aeroports de les Illes Balears ocasionades per l’estat d’alarma i transferir aquesta quantitat al Govern de les Illes Balears a fi de destinar-la a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi de la COVID-19.

El diputat Josep Ferrà ha exposat les dades disponibles de la reducció de viatges entre Illes i a la Península i ha instat el govern central a calcular el total de l’estalvi. Segons ha exposat el diputat ecosobiranista, «es tracta d'una petició lògica i coherent» sobretot tenint en compte que «tendrem el major impacte socioeconòmic per la covid19 de tot l’Estat».

A més, la cambra ha aprovat una altra PNL de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera que demana que Aena replantegi les obres d’ampliació i millora previstes a l’aeroport de Palma per adaptar-les a les noves cirumstàncies. Ferrà ha demanat que, enlloc de fer ampliacions, Aena destini recursos a «construir la nova torre de control de Menorca, millorar l’accessibilitat de l'aeroprot d’Eivissa, compensar els veïnats afectats per les molèsties que produeixen els aeroports i millorar la connectivitat de transport públic de Son Sant Joan amb Palma a través de tramvia». Així mateix, els ecosobiranistes han destacat la importància de destinar inversions a «millorar els controls i garantir la seguretat sanitària als aeroports».

+ VIST