Segueix-nos F Y T R

Noguera insta Armengol a traslladar la pressió de la gestió de la crisi al Govern espanyol i no als ajuntaments

|

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha traslladat aquest dimarts un missatge clar rebutjant l'intent de traslladar la pressió de la crisi econòmica derivada per la Covid-19 als ajuntaments. Un plantejament que, d'acord amb el coordinador ecosobiranista, és «erroni».

En aquest sentit, Noguera ha instat a «mirar cap a dalt i no cap avall». De fet, Noguera ha insistit en el fet que «els ajuntaments han complit, compleixen i seguiran complint amb les seves obligacions».

En aquest context Noguera, ha traslladat la responsabilitat al Govern espanyol i ha exigit al Govern de les Illes Balears més contundència amb l'executiu de Pedro Sánchez. «El Govern Sánchez ha deixat al Govern de les Illes i a la resta de governs autonòmics la competència en la gestió de la crisi, i l'assumim, però l'hem d'assumir amb els recursos que ens pertoquen», ha dit.

Noguera ha assegurat que és hora d'«alçar la veu i reivindicar que per a fer front a la gestió d'aquesta crisi és imprescindible donar una resposta clara a la gent que està patint». Així ha plantejat exonerar de les quotes de la Seguretat Social i de la liquidació d'IVA, en cas de ser favorable a l'Estat, als treballadors autònoms que la seva activitat s'hagi vist aturada a causa de l'entrada en vigor de les mesures sanitàries establertes dins nivell 4 i posteriors. De la mateixa manera MÉS reclama al Govern espanyol exonerar de les quotes de la Seguretat Social i de la liquidació d'IVA en cas de ser favorable a l'Estat a les empreses, de menys de 50 treballadors i un màxim de 10 milions d'euros de facturació, que la seva activitat s'hagi vist aturada a causa de l'entrada mesures sanitàries establertes dins el nivell 4 i posteriors derivades.

Noguera també ha fet una crida a «deixar de banda els interessos partidistes i ha instat Francina Armengol i la resta del Govern a defensar, per sobre qualsevol altra interès, els drets i interessos dels ciutadans de les Illes Balears: persones i famílies; treballadors i autònoms; petits i mitjans empresaris-cooperativistes. I Defensar-ho davant qui faci falta, sense consignes partidistes». Així ha recordat la importància de tenir un diputat al Congrés i ha fet valdre la feina d'altres partits sobiranistes i els èxits aconseguits durant la negociació dels Pressuposts Generals de l'Estat.

+ VIST