Segueix-nos F Y T R

Els ciutadans de Perpinyà exigeixen el retorn del lema 'La Catalana' a l'escut de la ciutat

|

Centenars de persones s'han manifestat pel centre de Perpinyà aquest dissabte per reclamar que es recuperi la llegenda 'La Catalana' a l'escut de la ciutat eliminada per l'actual batle, l'ultradretà, Louis Aliot.

Els manifestants han reivindicat la catalanitat de la capital del Rosselló i han denunciat que Aliot «vol que s'oblidi». Els concentrats acusen Aliot de voler fer desaparèixer els signes d'identitat de Perpinyà de manera unilateral i exigeixen un referèndum per saber si els ciutadans ho volen o no.

La marxa ha sortit de la plaça Catalunya i s'ha desplaçat fins a l'Ajuntament de Perpinyà on s'ha llegit un manifest en contra de la decisió. A la marxa s'han vist estelades, llaços grocs i banderes catalanes.

El coordinador general de Oui au Pays Catalan, Jordi Vera, lamenta que el batle no ha consultat ningú abans de prendre la decisió.

El batle va canviar el lema de la ciutat de 'La catalana' per 'La radiant', al·legant que el municipi estava «ancorat en la seva identitat catalana». Aliot assegurava fa uns dies que la catalanitat de Perpinyà és «una evidència» que tothom viu «de manera quotidiana i lliurement segons les sensibilitats de cadascú».

+ VIST