Segueix-nos F Y T R

Unides Podem adverteix que la pandèmia ha «estat una nova bufetada» a la precarietat dels joves

|

La diputada d'Unides Podem per les Balears en el Congrés Lucía Muñoz ha alertat aquest dijous de la situació de precarietat dels joves i ha considerat que «aquesta pandèmia ha estat una nova bufetada a un col·lectiu que ja es va veure greument afectat en la passada crisi a causa de la falta d'oportunitats laborals».

Muñoz ha assegurat que aquesta situació ha provocat que a l'Estat espanyol un de cada dos joves tingui símptomes compatibles amb quadres d'ansietat i depressió. «Per a ser lliures abans cal estar sans.

La desesperança que assola a la joventut, sobretot de la classe obrera, només pot combatre's amb serveis públics, amb una llei d'habitatge que reguli el preu dels lloguers, el tancament de les casa d'apostes i la posada en marxa de programes de salut mental», ha indicat.

Així mateix, ha sentenciat que el futur com a societat i d'aquesta generació «depèn d'altres coses també, com que tirem a Isabel Díaz Ayuso i els seus aliats feixistes de la Porta del Sol».

Quant al Pla de Recuperació, Muñoz ha destacat que «presta una atenció prioritària al desenvolupament d'oportunitats vitals i professionals per a les generacions futures».

Segons ha explicat, una part de les inversions es destinaran a la mobilitat sostenible i la recuperació d'ecosistemes, la transformació industrial i la modernització dels principals sectors productius. D'altra banda, un segon eix s'orienta a «impulsar l'educació, la formació professional i la capacitació digital, absolutament claus per a la millora de la productivitat i els salaris, així com la reducció de l'alt atur juvenil», ha dit la diputada.

Respecte a l'habitatge, Muñoz ha aclarit que el Pla incorpora un element important de renovació i promoció del parc públic amb la finalitat de proporcionar habitatges accessibles als joves, amb un programa de 1.000 milions d'euros d'inversió en habitatge social per a lloguer.

+ VIST