Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] L'espanyolisme perd els papers i Vox esqueixa l'Informe del Consell d'Europa

|

El Consell d'Europa ha aprovat aquest dilluns l'informe sobre l'actuació de la justícia espanyola en la causa de l'1 d'octubre. El text s'ha aprovat amb 70 vots a favor, 28 en contra i 12 abstencions.

El document, titulat 'Els polítics haurien de ser perseguits per declaracions fetes en l'exercici del seu mandat?' està centrat en la situació dels dissidents polítics a Turquia i Espanya.

L'aprovació per part de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa del document elaborat pel socialista letó Boris Cilevics, ha provocat una reacció irracional de l'espanyolisme, alguns representants del qual han arribat a proposar la sortida de l'Estat espanyol del Consell d'Europa.

El Diputat al Congrés espanyol i Vicesecretari general i portaveu del partit Ciudadanos, Edmundo Bal, creu que les raons per rebutjar l'informe són que «S'equipara Espanya amb Turquia i s'insinua que el nostre país vulnera drets humans» i també perquè «el seu impulsor parla de 'presos polítics' i assumeix totes les tesis del separatisme que alguns portem anys rebatent».

De la seva banda, el portaveu al Congrés espanyol del partit neofeixista Vox, Iván Espinosa de los Monteros, que també és responsable de la política exterior del l'organització, ha declarat que «Avui en el Consell d'Europa es debat un informe impresentable que pretén atacar la sobirania d'Espanya i esmenar la plana al nostre Tribunal Suprem en el cas dels colpistes catalans».

+ VIST