Segueix-nos F Y T R

Armengol: «Si algú es planteja viatjar a Balears per comportar-se incívicament, que es quedi a casa seva»

| |

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha trasllat aquest dilluns un missatge contundent a qui pretengui viatjar a les Balears a comportar incívicament i posar en risc la salut i l'economia de les Illes: «que es quedi a casa seva».

En un fil al seu perfil de Twitter, la líder de l'Executiu ha recordat que qui viatja a les Balears «ha de demostrar el mateix compromís que els ciutadans de les Illes».

En relació a l'assumpte concret dels viatges d'estudis, Armengol ha assegurat que el Govern «actuarà amb contundència» per a protegir els ciutadans d'aquelles persones o empreses que hagin incomplert les mesures sanitàries «posant en risc la salut i la reactivació econòmica».

Igualment, l'Executiu, ha apuntat, reforçarà els controls, efectius i sancions. No obstant això, ha insistit a demanar responsabilitat, «perquè no pot haver-hi un policia darrere de cada persona».

«A Balears, com s'ha fet des que s'inicià la pandèmia (també amb residents), s'ha aplicat el protocol de Salut i s'ha posat en quarantena 249 contactes estrets. D’aquesta manera, s’han confirmat i aïllat 62 contagis d'estudiants per evitar que contagiïn més persones. Amb aquesta quarantena, protegim la salut dels joves i la de la resta de la població», ha remarcat Armengol. A més, ha destacat: «Ningú més que jo vol que tornin a casa, però hi tornaran quan hagin passat la quarantena, estiguin sans i no posin en risc la salut col·lectiva».

Sobre les mesures preses, la presidenta ha explicat que han emprès accions contra les empreses i establiments que han organitzat concerts i esdeveniments per incompliment de les mesures sanitàries. «El missatge és clar: qui la faci, que la pagui. La seva irresponsabilitat ens fa mal a tots, tant a ciutadans com empreses», ha remarcat.

+ VIST