Segueix-nos F Y T R

Podem Alcúdia vol posar la joventut i l'esport al centre del debat polític

Estat actual pistes d'skate

|

L'agrupació Podem Alcúdia ha explicat aquest dimarts que s'han vist en la necessitat de presentar una moció en clau juvenil. «Consideram que els joves d’Alcúdia no disposen d’espais i d’equipaments públics suficients que estiguin a la seva disposició. Cal posar els joves al centre de les decisions polítiques que es prenen i atendre les seves demandes i necessitats», han remarcat.

La formació morada ha destacat en un comunicat la dependència i el sotmetiment d'Alcúdia i dels seus ciutadans a un model turístic «massiu i explotador altament agressiu per a la cultura, la natura i la població». Aquest model econòmic que impera, també ha afectat el model d’oci del joves alcudiencs que es veuen abocats a un oci nocturn de discoteques i consum de alcohol i drogues. Aquests fets s’han agreujat amb la crisi provocada per la Covid-19, on es posa de manifest l’augment de problemes psicològics que estan patint els adolescents.

«Necessitam espais perquè els nostres joves puguin construir un oci i unes relacions comunitàries sanes, crear punts de trobada constructius des d’on teixir llaços i afinitats.
Moltes d’aquestes iniciatives ja s’havien demandat o intentat posar en marxa per alguns sectors de joves sense cap resultat», han denunciat. És per això que des de Podem Alcúdia es comprometen i aposten per la creació d’un Casal de joves, per la recuperació de la figura del dinamitzador juvenil, la construcció d’un rocòdrom i d’un parc de calistènia, així com la reforma integral de l’skatepark municipal i un local d’assaig per als grups de música alcudiencs. En definitiva, insten l’equip de govern a posar en marxa totes aquestes iniciatives amb l’objectiu de potenciar l’esport, la salut i la cultura en l’àmbit juvenil.

+ VIST