Segueix-nos F Y T R

Podem demana que Palma sigui declarada ciutat d’acollida per a les refugiades afganeses

|

Davant els successos polítics ocorreguts en les darreres hores a l’Afganistan, que han provocat la fugida de moltíssimes persones del país, i de l’especial perill que corren tant les dones com les nines afganeses, Podem demana que Palma sigui declarada ciutat d’acollida per donar refugi i asil polític a aquestes persones.

Així mateix, i com a soci de govern a l’Ajuntament de Palma, reclama a la resta de partits del consistori, i especialment als seus socis, que se sumin a la petició, i considera que aquesta ha de tenir molt en compte també les activistes pels drets humans amenaçades de mort pels talibans.

Podem Palma creu que, com a poble solidari, no es pot fallar a la gent de l’Afganistan davant el seu crit d’auxili, i que la comunitat internacional ha de fer tot el possible per a «establir el més aviat possible un corredor humanitari segur per a totes aquelles persones que vulguin sortir del país». La formació vol demanar també «celeritat» a l’Estat espanyol per a repatriar els seus ciutadans davant uns esdeveniments que avancen i s'agreugen molt ràpidament.

D'altra banda, també volen recordar que la situació actual de l'Afganistan és «una mostra més de les polítiques fallides dutes a terme per l'OTAN a la zona durant anys, i que no han tengut en compte la vida de les persones als seus països». La formació reclama un canvi en aquesta política internacional i que es miri de protegir la vida i els drets d'aquest poble.

No obstant això, Podem demana un esforç de voluntat política a totes les formacions polítiques i a tots els nivells «per a lluitar contra la barbàrie i per a tenir en compte els Drets Humans per davant de tot», i recorda que l’Advocacia espanyola ja ha expressat en Ple la seva preocupació pels fets i demanat un esforç en l’acollida de ciutadans afganesos.

Per últim, el partit vol destacar i lloar la «rapidesa» del Govern per oferir-se a l’Estat espanyol per acollir dones i nines de l'Afganistan, i espera que a totes les nostres institucions hi hagi oferiments solidaris d'acollida en aquests moments tan difícils.

+ VIST