Segueix-nos F Y T R

Armengol assegura que manté «la pressió política» a l'Estat per a dotar el factor d'insularitat

| |

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dijous que manté «la pressió política» a l'Estat perquè es doti econòmicament el factor d'insularitat del Règim Especial de les Balears (REB).

Així s'ha expressat Armengol davant preguntes dels mitjans després que aquest dimecres es coneguessin les al·legacions de l'Advocacia de l'Estat davant el recurs que va presentar el Parlament al Tribunal Constitucional per no haver inclòs aquesta dotació en els pressupostos de 2021.

Entre d'altres arguments, els advocats de l'Estat argumenten en el seu escrit que el Govern espanyol no està obligat a dotar als PGE el factor d'insularitat, i qüestionen les xifres que aporta el Parlament per a parlar de discriminació estructural cap a les Balears.

La presidenta ha reiterat que considera el recurs del Parlament un «error polític» perquè al seu parer no és «la línia adequada» de treball ni tampoc una «bona estratègia de negociació».

Armengol ha defensat que el ja aprovat del REB és «molt important» i ha rebutjat que l'Estat «digui que no ha de compensar la insularitat». La presidenta ha subratllat que per a poder dotar el fons s'ha de reunir una comissió bilateral per a decidir sobre la metodologia d'aplicació, una reunió que espera que es pugui convocar «aviat».

+ VIST