Segueix-nos F Y T R

Armengol: «Hi ha suficients candidats a zelador que compleixen el requisit de català com per cobrir les places disponibles»

|

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha explicat que hi ha el nombre suficient de candidats a zelador que entenen el català per poder cobrir les places disponibles «amb els requisits necessaris».

Ho ha dit aquest dimecres en una roda de premsa prèvia a una trobada per a parlar sobre la situació del turisme a les Balears a la seu de CCOO de Barcelona, al costat del secretari general d'UGT a Catalunya, Camil Ros, i el secretari general de la federació de Serveis de CCOO de Catalunya, Ramón González.

Armengol ha recordat que la normativa balear de la funció pública fa compatible «el dret del ciutadà a ser com a mínim entès en la llengua pròpia de les Balears que és el català» i que els professionals tenguin temps suficient per a poder complir aquest requisit.

Armengol ha reconegut que a sanitat hi ha categories professionals en les quals «per necessitat» es poden fer excepcions a aquest requisit «sense problema», però que els zeladors no són una d'aquestes categories.

D'altra banda, ha considerat positiu la fi de l'obligació de les màscares en l'exterior a partir d'aquest dijous i que aquestes decisions s'han de prendre «el més aviat possible perquè la situació de la pandèmia ho permet».

+ VIST