Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] Rosa Estaràs diu en el Parlament europeu que als nins que denuncien l'ensenyament en català «se'ls assetja i se'ls mata»

|

Aquest passat dilluns, la comissió de peticions del Parlament europeu va debatre una petició contra la immersió lingüística a Catalunya.

Durant el debat, la diputada mallorquina del PP, Rosa Estaràs, va fer una afirmació esborronadora: «cada nin valent, com el de Canet, que s'atreveix a denunciar-ho ha d'anar a la justícia, pagar advocat i procurador i després l'assetgen i el maten». Estaràs pretenia així explicar el perquè el número de denuncies contra la immersió lingüística és ínfim.

Davant l'extrema gravetat de les afirmacions de Rosa Estaràs, la Diputada d'Esquerra Republicana, Diana Riba, va demanar a la diputada del PP que retiràs les mentides que havia dit, a la qual cosa, Estaràs va dir que no havia dit que s'han matat a nins de famílies contràries al sistema d'immersió lingüística.

La diputada republicana va demanar per escrit a la presidenta de la comissió, Dolors Montserrat, que es tengui en compte que l'afirmació feta per Estaràs es falsa, ja que existeix el perill que a l'acta de la sessió quedi fixat que als territoris de parla catalana, s'assetja i mata a nins que s'oposen a l'ensenyament en català.

+ VIST