Segueix-nos F Y T R

El pacte progressista al Consell es manté, el Mallorca rebrà 1,8 milions de la Institució i Son Moix no es dirà 'Visit Mallorca'

|

Aquests són els principals acords de la reunió entre representants de les formacions que donen suport al govern del Consell de Mallorca (PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem) que ha durat més de deu hores: el pacte progressista al Consell es manté, el Mallorca rebrà 1,8 milions de la Institució i Son Moix no es dirà 'Visit Mallorca'.

Els socis de govern han acordat retirar el patrocini turístic al club, de manera que l'estadi no es dirà 'Visit Mallorca'. Però la institució insular proposarà al club de futbol un nou marc de col·laboració que mantendrà l'aportació d'1,8 milions.

El Consell també es compromet, tal i com havia demanat MÉS, a ampliar el suport que dona a l'esport base i a l'esport en general.

Cladera: «mantenim el compromís adquirit amb el Mallorca»

Així, ha valorat que es tracta d'un acord «satisfactori per a les tres parts», perquè «manté el compromís adquirit amb el Mallorca i és un acord d'estabilitat», al temps ha assenyalat que a partir d'aquest divendres es treballarà en la «nova fórmula».

D'altra banda, Cladera ha assegurat que «en cap moment» de la reunió s'ha trencat el Pacte del Consell. «Al contrari, s'ha treballat per a aconseguir la decisió més còmoda per a tots els socis», ha reafirmat.

Satisfacció a MÉS
El secretari general de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, s'ha mostrat per la seva part «satisfet perquè s'hagi revocat l'acord inicial i aconseguir que les ajudes que puguin anar a l'esport es deslliguin del patrocini turístic».

«No podem suportar una pressió tan alta, apostarem per fer costat a l'esport», ha insistit davant els mitjans de comunicació.

Podem: «imprescindible tornar enrere l'acord pactat amb la dreta»

Durant la seva intervenció, la coordinadora de Podem Mallorca i vicepresidenta del Consell insular, Aurora Ribot, ha cregut «imprescindible tornar enrere l'acord pactat amb la dreta» i ha celebrat que s'augmenti el suport a l'esport i es canviï el nom de l'estadi «per un altre que tengui a veure amb els valors socials i esportius de Mallorca».

«Era imprescindible que es tornàs enrere en l'acord», ha subratllat Ribot, que ha negat la intenció de la formació de deslligar-se del Pacte.

+ VIST