Segueix-nos F Y T R

Yllanes demana al Govern que «pressioni» l'Estat per a poder limitar la compra d'habitatges per part d'estrangers

| |

El vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha assenyalat aquest dimecres que el Govern hauria de «pressionar» el Govern espanyol per a iniciar negociacions amb la Unió Europea perquè les Balears puguin limitar la compra d'habitatges per part d'estrangers.

En declaracions als mitjans després de presentar el quart Pla de Fosses, Yllanes ha revelat fins i tot que es tractaria d'una qüestió que «es podria tractar al proper Consell de Govern».

Així, el vicepresident del Govern ha defensat l'inici d'una negociació amb les institucions europees perquè territoris com les Balears, «que tenen perfectament identificat el problema de l'habitatge com una de les principals preocupacions», puguin limitar la compra atenent aquesta problemàtica. «Seria un pas definitiu per a començar a solucionar el problema de l'habitatge», ha afegit.

Yllanes ha recordat que es tracta d'una qüestió complexa en un context de lliure circulació, tot i que ha insistit que hi ha territoris dins la Unió Europea que tenen aquesta possibilitat de limitar la compra i, precisament, són illes. Per al conseller, la decisió del Canadà és «un exemple a seguir».

Relacionat
+ VIST