Segueix-nos F Y T R

Armengol reconeix que els drets lingüístics «també són importants» però que la salut va «primer de tot»

| |

La presidenta del Govern, Francina Armengol, en resposta a les preguntes dels periodistes aquest dilluns a Formentera, ha reiterat que «des del Govern s'ha mantengut el compliment de la llei» sobre l'exempció de català a la Sanitat en la convocatòria d'estabilització del personal de l'IB-Salut. A més, ha reiterat que la norma estableix excepcions del requisit del català quan hi ha «dèficit de personal».

Sobre la falta de professionals, la dirigent ha afirmat que és una cosa que passa a tot l'Estat: «És absolutament necessari estabilitzar places dins la Sanitat i continuarem treballant garantint el personal sanitari». A més, ha sentenciat: «La salut, primer de tot». «Els drets lingüístics també són importants i també els continuarem garantint», ha conclòs.

Armengol ha negat «qualsevol crisi» amb MÉS per Mallorca, soci del Govern. De fet, ha asseverat que són un Govern «que funciona i estable».

Cal recordar que la presidenta del Govern ha convocat per a dimecres el Consell Social de la Llengua Catalana després de les peticions per a tractar l'exempció del català en el procés d'estabilització del personal del Servei de Salut de les Balears.

+ VIST