Segueix-nos F Y T R

Armengol retreu a Vox el seu «discurs feixista» al Parlament: «Vostès són un problema per a la democràcia»

| |

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha retret aquest dimarts, a la sessió plenària del Parlament, al portaveu del partit d'extrema dreta Vox-Actua Baleares, Jorge Campos, el seu «discurs feixista» a la Cambra.

Armengol ha contestat així a Campos en referència a les paraules del vicepresident del Govern i conseller de Sectors Productius, Transició Energètica i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, que va dir que Vox «està amb els assassins».

La presidenta ha recordat a Campos la importància del llenguatge: «El llenguatge importa, les paraules i els discursos també, perquè d'aquests depèn d'on es posiciona cadascun. Vostès han dit en aquest mateix Parlament que els treballadors públics eren garrapatas i que la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica estava plena de cucarachas que s'havien de fumigar, és a dir, i segons el diccionari, matar. Això és el mateix que deien els nazis als jueus. I això són discursos feixistes, que els posen al costat dels qui assassinen», ha deixat clar.

«Els discursos defineixen on es col·loca cadascú i vostès es defineixen amb les seves paraules», ha reiterat Armengol, i ha assenyalat que els discursos de Vox són «odiosos» i que el partit d'extrema dreta és «un problema per a la democràcia».

+ VIST