Segueix-nos F Y T R

Unides Podem s'oposa a la privatització de la torres de control de Palma

|

Unides Podem vol que el servei de les torres de control aeroportuàries espanyoles sigui de titularitat pública, enfront del criteri del Ministeri de Transports, que va anunciar la seva intenció de privatitzar les torres de control. El grup polític pretén introduir una nova disposició addicional per la qual es declari la «titularitat pública del servei de les torres de control aeroportuàries», segons es desprèn d'una esmena registrada a la Llei de Mobilitat Sostenible.

Des de la formació creuen que el control d'espai aeri i de les infraestructures aeroportuàries per part del sector públic és un element «estratègic de seguretat nacional». «El servei de les torres de control aeroportuàries constitueix una infraestructura crítica per al transport aeri», defensa Unides Podem.

És per aquest últim motiu que el grup considera «essencial» que aquest servei de les torres mantingui el seu caràcter públic en el cas de les torres que ja el tenen i que, una vegada finalitzin els seus contractes on aquest servei va ser privatitzat amb anterioritat, aquest servei passi de nou al sector públic.

+ VIST