Segueix-nos F Y T R

Unides Podem proposa una moratòria en la construcció d'habitatges de luxe en sòl rústic

|

Unides Podem ha presentat aquest divendres una proposta de moratòria en la construcció d'habitatges de luxe en sòl rústic. La formació ho presenta com a eina, complementària a totes les altres ja proposades, de protecció del territori i per a afavorir l'accés a l'habitatge.

Ivan Sevillano, candidat a la presidència del Consell de Mallorca, ha qualificat la proposta d'«interès general». Ha explicat que en els darrers vuit anys s'han consumit, pel creixement i desenvolupament urbanístic a Mallorca, «l'equivalent a 1.400 camps de futbol», amb el fet «preocupant» que la gran majoria respon a habitatges de luxe i grans mansions.

Sevillano ha recordat que el 22% de tots els habitatges de luxe que hi ha a l'Estat són a les Balears. A més, segons afirmen, el 36% dels habitatges que s'estan construint en arxipèlag i de les compravendes que es produeixen es fan sense necessitat de sol·licitar una hipoteca. «La major part dels mallorquins no estan podent accedir a un habitatge en condicions de normalitat, ni al lloguer ni a la compravenda, mentre que les grans fortunes sí que són capaces de fer-ho», ha recalcat.

El candidat d'Unides Podem ha posat l'accent que es tracta també d'una qüestió mediambiental i que és necessari «posar límit a aquesta sagnia de consum territorial en sòl rústic, que ha de replantejar els seus usos per a destinar-se a una altra mena de fins». «No esteim actuant sobre els petits propietaris ni sobre el sector primari, sinó sobre grans fortunes que venen a construir habitatges de luxe i grans mansions a la nostra illa», ha matisat.

+ VIST