Segueix-nos F Y T R

Apesteguia: «Dins les nostres possibilitats, no permetrem que el neofalangisme entri a les institucions»

| |

El secretari general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha afirmat aquest dilluns que la seva formació, en la mesura de les seves possibilitats, «no permetrem que el neofalangisme entri a les institucions de govern».

A la roda de premsa posterior a la Comissió Executiva, el líder dels ecosobiranistes ha indicat que és al PP, qui ha guanyat les eleccions, i als seus candidats a qui correspon proposar «com vol gestionar la majoria que la ciutadania ha atorgat».

En aquest punt, però, ha lamentat que el PP «sempre que ha pogut ha pactat amb VOX i mai ha apostat per un gran pacte democràtic».

Així, sobre una possible abstenció de MÉS perquè el PP no depengui de l'extrema dreta per a formar un executiu, Apesteguia ha recordat, en tot cas, que no n'hi hauria prou. També ha apuntat que, de moment, el PP no ha respost a l'oferta de VOX, que diumenge «va allargar la mà».

Pel que fa als resultats, l'ecosobiranista ha reivindicat que està «convençut» que les propostes són «bones» i que ha faltat «que arribin a la ciutadania». Segons ha afirmat, cal analitzar per què hi ha un vot de la classe treballadora «que es refugia en forces que van en contra dels seus interessos».

En relació a la convocatòria de les eleccions espanyoles i la concurrència de la marca Ara Més, Apesteguia ha afegit que correspondrà als actors de la coalició determinar la fórmula exacta de concórrer als comicis estatals i ha insistit que «segur» que no serà dins d'una altra candidatura estatal, al marge que es puguin establir «sinèrgies».

+ VIST