Segueix-nos F Y T R

El PSOE proposa Armengol com a presidenta del Congrés de Diputats

|

L'expresidenta de les Illes Balears i diputada al congrés de Diputats espanyol, Francina Armengol, és la candidata del PSOE per presidir les Corts espanyoles.

El PSOE proposarà Francina Armengol per a la Presidència del Congrés dels Diputats en la Sessió Constitutiva de la XV Legislatura que tendrà lloc aquest dijous. La Comissió Executiva Federal del PSOE realitzarà demà aquesta proposta al Grup Parlamentari Socialista.

Armengol milita des dels anys 90 en el Partit Socialista d'Illes Balears, és secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears (PSIB-PSOE) des de 2012 i ha presidit el Govern durant dues legislatures, entre 2015 i 2023.

Ha desenvolupat la seva tasca en les principals administracions: regidora a l'Ajuntament d'Inca en els seus inicis, diputada després en el Parlament de Illes Balears, Consellera del Consell Insular de Mallorca i Presidenta de la institució i diputada en el Congrés dels Diputats per a, finalment, convertir-se en la primer dona presidenta de les Illes Balears en el 2015.

Armengol comptaria amb el vistiplau de Sumar, perquè la consideren una «bona candidata». Aquest dimarts, el diputat electe de Sumar i secretari general del PCE, Enrique Santiago, ha dit que, si s'optés per la socialista Francina Armengol, és una persona «amb la qual es podrài treballar molt bé per part de l'esquerra».

+ VIST