Segueix-nos F Y T R

El Consell rebutja nomenar Leonor de Borbón Filla Adoptiva de Mallorca

| |

El ple del Consell de Mallorca ha rebutjat el nomenament de Leonor de Borbón com a Filla Adoptiva de Mallorca, amb els vots en contra de MÉS per Mallorca, les abstencions d'El Pi i el PSIB i els vots a favor de PP i VOX.

La proposta, debatuda i votada aquest dijous, necessitava el suport de tres quartes parts del ple insular i ha obtengut 18 vots a favor, quatre en contra i 11 abstencions, de manera que ha estat rebutjada.

El portaveu adjunt de VOX, David Gil, ha defensat el nomenament, i ha destacat que la princesa espanyola ha mostrat un «afecte especial per l'illa, ha apreciat i valorat els costums i ha mostrat un interès genuí i admiració sincera per Mallorca».

A favor de la proposta s'ha mostrat també la portaveu del PP, Núria Riera, qui ha subratllat que el nomenament el va proposar la Germandat Monàrquica i que, segons ha assegurat, comptava amb els vots suficients per a tirar endavant. Riera ha considerat que els arguments de l'oposició per a votar en contra o abstenir-se amb «excuses» i que al rebuig «hi ha motius polítics al darrere».

Abans de la votació, el president del Consell, Llorenç Galmés, ha demanat al PSIB que «recapaciti» i voti a favor del nomenament però el PSIB s'hi ha abstengut.

Relacionat
+ VIST