Segueix-nos F Y T R

L'OCB exigeix la reactivació de l'Oficina de defensa dels drets lingüístics

|

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha celebrat l'acord del Parlament de les Illes Balears que rebutja la creació de l'Oficina de Garantia Lingüística proposada pel partit d'extrema dreta Vox. «Demanam als partits polítics democràtics, especialment al PP que té la responsabilitat de governar, que aquest intent de trencar la convivència perpetrat per l’extrema dreta antimallorquina quedi definitivament enterrat», han reclamat des de l'entitat.

«La creació d'una comissaria d'imposició del castellà i de persecució del català no té cabuda en el nostre marc estatutari», han seguit des de l'OCB. En aquesta línia, l'entitat ha exigit al Govern de les Illes Balears la reactivació de l'Oficina de defensa dels drets lingüístics, «amb la dotació dels mitjans personals i materials necessaris per al seu funcionament, en compliment del que preveu el vigent Decret 82/2019», han matisat.

Cal recordar que el Parlament també ha instat a que els 750.000 euros que havia pressupostat el Govern per a posar en marxa la iniciativa de Vox, que defensava el castellà i segregava el català, «siguin destinats a polítiques útils i necessàries per a la ciutadania».

Relacionat
+ VIST