Segueix-nos F Y T R

Sumar: «Prohens afronta el debat més important de l'any amb un feixista agressor a l'esquena»

01/10/2024 La presidenta del Govern, Marga Prohens. POLITICA TOMAS MOYÀ - EUROPA PRESS | TOMAS MOYÀ - EUROPA PRESS

|

Sumar ha criticat durament l'actuació de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, durant el debat de política general que s'ha celebrat aquest dimarts. Segons Sumar, Prohens no aplicarà la Llei d'Habitatge estatal i, en canvi, «subvencionarà amb doblers públics el rendiment immobiliari dels qui més tenen, mentre els especuladors i fons voltors segueixen actuant lliurement per les illes».

Des de Sumar han denunciat que «no es poden perdonar impostos ni impulsar amnisties urbanístiques mentre no s'ofereixen solucions a l'emergència habitacional que afecta les Illes Balears». També remarquen que el govern balear ha anunciat «un pla en què els ciutadans pagarem amb els nostres impostos cinc anys de lloguer a tots els grans propietaris».

En la mateixa línia, la formació de Yolanda Díaz han considerat que els territoris que es neguen a aplicar la Llei d'Habitatge estatal no haurien de rebre els fons destinats a aquest efecte: «No podem permetre que el Partit Popular utilitzi els recursos públics per subvencionar els qui més tenen», subratllen.

«Prohens perdona 70 milions d'euros als més rics mentre impulsa una amnistia urbanística», han insistit. A tot això, li han sumat les crítiques a l'actitud de la presidenta durant el debat, amb relació a Le Senne: «És sorprenent que la senyora Prohens afronti el debat més important de l'any amb un feixista agressor a l'esquena, la seva prioritat no és resoldre els problemes de la gent, sinó complir el pacte amb Vox», han conclòs des de Sumar.

+ VIST