Segueix-nos F Y T R

El conseller de Medi Natural diu que la pressió sobre els espais naturals la provoquen tant els turistes com els residents

| |

El conseller d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, ha assegurat aquest dimarts que la pressió sobre els espais naturals «la provoquen tant els turistes com els residents» i que els estudis de capacitat de càrrega no distingeixen en aquest sentit.

Així s'ha expressat al ple del Parlament aquest dimarts, després que la diputada del PSIB Pilar Carbonero hagi demanat al Govern mesures concretes per a frenar la presència de rutes de quads i buggies en espais naturals. «La turistificació està arribant a cada racó de l'arxipèlag», ha afirmat la diputada.

Carbonero ha acusat el Govern de no actuar per a frenar aquestes pràctiques, mentre que Simonet ha assenyalat que la normativa d'espais naturals ja preveu sancions i que els agents de medi ambient col·laboren amb els policies locals quan es tracta de camins rurals.

Simonet ha demanat «no criminalitzar» els turistes i ha subratllat que la major part dels turistes arriba a les Balears per a «gaudir dels paisatges».

+ VIST