Segueix-nos F Y T R

Desapareixen també les esperances de trobar vius John-John i la seva dona

Ahir se superà el límit de supervivència en alta mar en aigües a vint graus

Rory Kennedy contempla com una persona abraça sa mare.

| Palma |

Un alt funcionari dels guardacostes reconegué ahir que la temperatura a les aigües de l'oceà són massa fredes perquè els ocupants de l'avioneta que pilotava John Kennedy Jr., desaparegut divendres vespre amb la seva esposa Carolyn i la seva cunyada Lauren davant les costes de Martha's Vineyard (Massachusetts), puguin ser vius. Això no obstant, la recerca continuava intensament al tancament d'aquesta edició. «Amb aquestes temperatures hem superat el llindar normal d'expectativa de vida», digué el contraalmirall Richard Larrabee.

Els fons marins són rocallosos, cosa que complica la tasca dels navilis encarregats de fondejar al sud-oest de l'illa, d'una profunditat d'uns 30 metres. Ahir no es va tenir constància de la recuperació de més objectes de la nau. Els especialistes pensen que només un error humà explica la desaparició de l'aparell monomotor. Aquestes avionetes són molt segures, i tenen la possibilitat de planar. Les condicions de vol divendres passat eren perilloses. La visibilitat era només d'unes sis o set milles, aspecte que no és problema per a un pilot expert, però per a un de novell "aquest és el cas de John-John, amb llicència des del 1998" és motiu de gran preocupació. Però per John Kennedy Jr. això no era gaire important, perquè els darrers que el varen veure diuen que s'aproximà a l'avioneta molt tranquil amb un cotxe descapotable, menjà alguna cosa i emprengué el vol. Curiosament, altres pilots amb avionetes com la de JFK Jr. dessistiren d'emprendre el vol per la manca de visibilitat.

La premsa nord-americana donava ahir per perdudes les vides dels tres únics ocupants "l'instructor de vol, que en un principi figurava com a tripulant, finalment no s'embarcà perquè agafà vacances. Fonts vaticanes digueren que el papa havia pregat per la seva vida i per la de la resta d'ocupants.

JFK Jr., de 38 anys, no havia presentat cap pla de vol, ni va contactar amb les torres de control per al seu darrer vol, perquè no tenia l'obligació de fer-ho: la seva llicència l'autoritzava a volar a la vista i de dia.

+ VIST