Segueix-nos F Y T R

El Solleric s'obre per als joves fotògrafs

Estudiants d'una vintena de col·legis de Palma exposen les seves millors imatges

| Palma |

El Casal Solleric inaugura avui l'exposició de la setena Marató Fotogràfica Escolar, en la qual es mostren sis-centes fotografies realitzades per escolars d'una vintena de col·legis de Palma. Amb referència a temes com la Dona, Escenes de carrer, Som noviis!, Jo i els altres, Parets i Vicis, 650 estudiants de 8 a 21 anys repartits en tres categories demostraren el seu enginy i originalitat en aquesta iniciativa patrocinada per la regidoria d'Educació i organitzada per Pilar Negredo a través de Betacolor.

Les «interminables» obres de Palma, escenes juvenils i d'actualitat, quotidianes i familiars, referències al tabac i a la beguda, com també els seus respectius vicis i altres manies, parets amb grafits i representacions de la dona en els seus diferents aspectes han estat, segons l'organització, les imatges més captades en aquesta edició, que augmenta de qualitat i participació respecte d'altres anys.

Com a guanyador de la sèrie de sis fotografies proposada per l'organització quedà l'alumne del Col·legi Francès Anduin Guy, de 15 anys. A més a més d'ell, han resultat guanyadors dels primers premis per categories Maria Vila González (12 anys), de Mata de Jonc, per la sèrie Jo i els altres, i Rebeca Fernández Wenzel (21 anys), del centre Josep Maria Llompart, per la sèrie titulada Dona. Tots tres han aconseguit una compensació de dos-cents euros.

Pel que fa als segons premis, aquests han estat per a Adrián Rodríguez Rodríguez (12 anys), del Cide, per la sèrie Som noviis!; Carme Fiol Salvà (14 anys ), de la Santíssima Trinitat, per Vicis i Miquel Alemany Carbonell (21 anys) pel tema Dona. Han estat guardonats amb un premi de 120 euros. Els tercers premis, dotats amb 90 euros en treballs o material fotogràfic, foren per a Laura Peiró (9 anys), de Monti-sion; Blanca Ortiz (13 anys), de la Santíssima Trinitat, i Alejandro S. Vaquer (20 anys), de l'Escola Superior de Disseny.

+ VIST