Segueix-nos F Y T R

La Justícia britànica, a favor d'una tetraplègica que demana morir

Els metges retiraran aviat la respiració assistida de la pacient

| Londres |

En una decisió històrica, el Tribunal Superior de Londres ha resolt que una dona tetraplègica que no vol passar la resta de la seva vida prostrada al llit té dret a veure respectada la seva petició de morir. Aquest és el primer pic que un pacient, en ple ús de les seves facultats, sol·licita a la Justícia britànica el dret de morir i que li llevin la respiració assistida.

A la dona la podran dur a la sala de cures intensives de l'hospital perquè els metges compleixin la seva petició, encara que no hi ha plans perquè això es dugui a terme tot d'una, segons fonts legals. La pacient, que no es pot identificar per raons legals i que és coneguda com a «B», té 43 anys, és fadrina i sense fills i és paralítica del coll per avall des de fa més d'un any, quan se li rompé un dels vasos sanguinis de la columna vertebral.

La jutgessa Elizabeth Butler-Sloss va afirmar ahir que la seva decisió permetrà a la dona morir en pau i amb dignitat. «Vaig quedar impressionada per aquesta dona, pel seu gran coratge, fortalesa i determinació que ha mostrat el darrer any; pel seu sentit de l'humor i per la seva comprensió del dilema que ella suposa per a l'hospital», va explicar. La malalta va fer història quan, el passat 7 de març, va rebre a la seva habitació la jutgessa perquè fes una audiència al costat del llit on està prostrada.

+ VIST