Segueix-nos F Y T R
Can Prunera

Juli Ramis, inèdit

El Museu de Can Prunera vol fer un homenatge al fill il·lustre de Sóller en el seu centenari

| Palma |

L'exposició Juli Ramis inèdit s'inaugurà ahir vespre al Museu Modernista de Can Prunera, en un acte al qual assistiren nombrosos representants del món artístic de la Vall i de l'Illa. La mostra coincideix amb l'any del centenari de Juli Ramis i, per tant, és també un homenatge del nou centre i de la Fundació Tren de l'Art a l'artista, fill il·lustre de Sóller que enguany hauria complit un segle de vida.

La nova exposició consta d'una desena d'obres datades en els anys trenta del segle passat i procedents, totes, de col·leccions privades. Aquesta proposta recupera per al públic la feina del creador solleric després del seu retorn del París de les avantguardes històriques, la ciutat i el moment en el qual artistes com Picasso i Matisse, que tant l'impressionaren, trencaven motlos i obrien nous camins per a l'experimentació plàstica.

El galerista Joan Oliver "Maneu" explicà el context en el qual Ramis elaborà aquests llenços, clarament influenciades pels corrents d'avantguarda i molt allunyades de la pintura que llavors es feia a Mallorca.

Algunes de les peces que s'exposen han sortit de Sóller, on han estat, més de 80 anys, dins domicilis particulars. Segons quines obres de l'exposició s'havien exhibit en galeries de Palma durant els anys quaranta i, des de llavors, no s'han tornat a veure en públic, per la qual cosa la mostra que s'obrí ahir a Can Prunera despertà molta expectació.

El president de la Fundació Tren de l'Art, Pere A. Serra, expressà la satisfacció "de poder dur a Can Prunera aquesta representació del treball d'un artista tan important i tan estimat".

A l'acte hi assistí el batle, Josep Lluís Colom, i altres membres del Consistori, a més de nombrosos convidats. No hi faltaven artistes de la Vall i de fora, inclosos Betty Gold, Salvador Martínez, Patrick Guino i Francesc Lorente, entre d'altres, que varen elogiar la qualitat i la força de les creacions exposades.

+ VIST