Segueix-nos F Y T R

El Xesc Forteza ja té programa

Vuit espectacles teatrals, quatre més que la temporada passada, són els que s'han prevists fins a l'abril del 2009

| Palma |

Vuit obres en sis mesos no són gaires, però tenint en compte que el teatre Xesc Forteza parteix d’una programació de quatre obres la temporada passada l’augment del cartell per al 2008-09 és del cent per cent. L’espai escènic ja disposa del programa per a aquesta temporada, les obres del qual es poden agrupar en tres tipus d’espectacle. D’una banda, aquells que han rebut els ajuts als projectes escènics Palma 2008 (Horroris Causa, Mesogeios Thalasa i Tallats de lluna), els muntatges que formen part del Projecte Alcover (Moby Disc i Ruddigore o la nissaga maleïda) i un tercer vessant amb propostes "de qualitat", segons explicà ahir la regidora de Cultura, Nanda Ramon, escollides per diferents programadors (Germanes, Homes de Shakespeare i Teràpia de grup per a gafes).

La temporada al Xesc Forteza s’inicià el passat dia 21 amb Horroris Causa, una obra de TIC Teatre dirigida per Sergi Baos que serà al cartell de l’espai escènic fins a dia 30 de novembre. El programa continua amb la dansa de Puntiapart i la passejada per la Mediterrània que la companyia proposa a Mesogeios Thalassa, un espectacle que tindrà lloc del 4 al 8 de desembre.

L’humor arribarà a l’escenari del Xesc Forteza del 23 al 25 de gener de mans de Dei Furbi amb els Homes de Shakespeare. Aquesta serà la proposta teatral municipal per a les festes de Sant Sebastià. El més de febrer la sala acollirà tres produccions: la dels catalans Egos Teatre, que aterren a l’Illa amb el musical Ruddigore i La nissaga maleïda, del 6 al 8; Teràpia de grup per a gafes, del 13 al 15, una comèdia de Grappa Teatre per a tots els públics; i Germanes, una obra de La Villaroel. Del 6 al 8 de març serà el torn dels valencians L’horta Teatre amb el seu espectacle musical i teatral Moby disc. El programa d’hivern del Xesc Forteza conclourà amb la producció mallorquina Tallats de Lluna, una obra de Malvasia Produccions basada en un text de Maria Antònia Oliver, que tindrà lloc del 23 al 26 d’abril.

Més que teatre

A més de les vuit produccions de teatre i dansa que passaran per l’escenari palmesà, el programa anuncia altres muntatges que acollirà aquesta temporada l’espai municipal, com l’espectacle adreçat a infants, El retorn de Robin Hood; sarsuela de mans de la Banda Municipal de música de Palma; el Festival música clàssica d’hivern; el concert de La bellesa turbo; el cicle La Cançó i l’Òpera del segle XX; i Les noces de Fígaro, d’Euroclàssics, entre d’altres muntatges.

Major difusió i preus més ajustats

Amb l’objectiu d’augmentar el públic de les sales municipals, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament vol incrementar la difusió de l’activitat cultural a Ciutat amb actuacions com la creació de l’agenda cultural mensual, que existeix des del passat mes de setembre; l’augment de publicitat dels espectacles als mitjans; i la creació de la pàgina www.tacostamlacultura.cat. Aquesta nova adreça disposarà a partir del proper mes de gener d’un servei de gestió i de venda electrònica d’entrades. Amb això, la regidoria de Cultura ha aprovat un protocol d’incentius i descomptes a les entrades per mantenir el consum cultural en aquests temps de crisi. Els resultats es veuran a final de l’any que ve.

+ VIST