Segueix-nos F Y T R

San Antonio conquerí el seu primer anell davant els Knicks

| Nova York |

Els San Antonio Spurs conqueriren aquesta matinada el títol de campions de la NBA, el primer de la història de la franquícia, després de derrotar els New York Knicks per 78-77 en el cinquè partit de la final, disputat al Madison Square Garden de Nova York.

Els Spurs guanyaren els dos primers enfrontaments jugats a l'Alamodome de San Antonio, perderen el tercer al Madison Square Garden de Nova York i es recuperaren per guanyar els dos darrers a la mateixa pista. Aquest és el primer títol que guanya la franquícia texana des que ingressà a la NBA el 1976.

Tim Duncan, que fou elegit Jugador Més Valuós (MVP) de la final, convertí 31 punts i nou rebots en el dramàtic triomf de San Antonio que pogué haver evitat Latrell Sprewell, però fallà el llançament decisiu. A més de Duncan, destacà l'«Almirant» David Robinson amb 15 punts i 12 rebots, i el base Mario Elie, amb deu punts, sis d'ells en dos importants tirs de tres punts. Avery Johnson encertà el tir que donava la victòria als Spurs en els darrers segons.

La gran actuació de Latrell Sprewell no pogué evitar la derrota de Nova York. Convertí 35 punts, però a 28 segons del final fallà un tir que hauria pogut canviar el resultat del partit i, per tant, de la sèrie. L'entrenador de San Antonio, Gregg Popovich, destacà després de la victòria que els donà el títol que «és un sentiment increïble».

+ VIST