Segueix-nos F Y T R

Lance Armstrong: «No hi ha cap similitud entre Greg Lemond i jo»

Al corredor nord-americà no li agraden gaire les comparacions

| Alp d'Huez |

L'actual líder del Tour 99, Lance Armstrong, es mostra caut sobre el futur de la prova i a la vegada no li fa molta gràcia que el comparin al seu compatriota Gregory Lemond, únic nord-americà que ha aconseguit guanyar el Tour. Lance Armstrong diu que no li agraden les comparacions i que ell és Armstrong, guanyi o perdi la present edició del Tour. «És posible que tinguem moltes coses en comú, especialment en l'apartat de desgràcies, però és clar que som completament diferents», afirmà.

«El parescut entre Lemond i jo no existeix», recalcà Armstrong, i afegí que «Lemond va tenir un començament bastant més fàcil que jo. En l'únic que coincidim és que ell, per una perdigonada a una caceria, va estar a punt de deixar el ciclisme i jo, per una malaltia, vaig trobar-me en una situació semblant». Afortunadament pel cilisme, cap dels dos no ho va fer i Lemond, després de treballar pel francès Bernard Hinault, a les seves primeres temporades, va aconseguir obrir-se lloc coincidint amb Hinault i el també gal Fignon, juntament a l'irlandès Roche i l'espanyol Delgado, els millors corredors d'aquells moments.

Tres tours aconseguí guanyar Lemond, el primer d'ells en el modest equip belga ADR, conjunt al qual arribà en no trobar buit a França a causa d'un «boicot» del que va ser cap de files Bernard Hinault.

+ VIST