Segueix-nos F Y T R

Oportunitat per als aventurers

Els escaladors tindran una gran ocasió per intentar l'arribada en solitari

| Alp d'Huez |

L'onzena etapa del Tour de França, entre Bourg d'Oisans i Saint Etienne, serà una jornada de mitja muntanya i en principi tranquil·la després de les dues dures etapes que ha superat el gran grup, amb finals a Sestrieres i Alp d'Huez. L'etapa, que transcorrerà pel massís central, té tres ports, dos de segona categoria i un de quarta, per la qual cosa la duresa de la muntanya ha donat pas a una jornada més tranquil·la, encara que perillosa, en la qual els escaladors poden aprofitar l'ocasió per intentar l'arribada en solitari.

Saint Etienne és una ciutat veterana en el Tour de França. La cursa francesa ha passat per la ciutat en 21 ocasions, la primera d'elles l'any 1950, amb victòria de Geminiani i la darrera en 1997, amb un triomf de l'alemany del Telekom Jan Ullrich.

L'etapa entre les localitats de Bourg D'Oisans i Saint Etienne té un recorregut de 198'5 quilòmetres. El control de firmes tindrà lloc des de les 11:05 hores fins a les 12:05, la sortida neutralitzada serà a les 12:15 i la real a les 12:18.

Els esprints puntuables estaran situats en les localitats de Veurey Voroize (quilòmetre 58'5) i de Boulieu Les Annonany (quilòmetre 155'5) i els tres primers corredors obtindran una bonicació de 6, 4 i 2 segons respectivament. Les dificultats muntanyoses de l'etapa de demà seran l'Alt de Parmenie (quilòmetre 80), de segona categoria i de 7'6 quilòmetres d'ascensió i un pendent mitjana del 4'4 per cent; l'Alt de Barges de quarta categoria i l'Alt de de Croix de Cahubouret, també de segona categoria i amb 14'5 quilòmetres d'ascensió i un pendent mitjà del 3'1 per cent. L'avituallament estarà en el quilòmetre 92'5. La línia d'arribada estarà situada al final d'una recta de 260 metres i amb una amplada de 8.

+ VIST