Segueix-nos F Y T R

Pepote Ballester, rumb cap a Sydney

«Ens hem entrenat fort i ens veim molt bé. Esper poder tornar amb una medalla»

| Palma |

El regatista Pepote Ballester va posar ahir rumb cap a Sidney amb la intenció de repetir el triomf dels darrers Jocs Olímpics. El mallorquí s'acomiadà dels mitjans de comunicació hores abans de partir cap a Austràlia, on pròximament participarà en els que podrien ser els seus darrers Jocs.

"Creis que l'equip espanyol es presenta als Jocs amb una bona base de preparació?
"Pens que ens hem entrenat fort, ens veim molt bé. Crec que, respecte a l'entrenament d'Atlanta, hem sumat més hores de feina, probablement pel fet que Sidney és més enfora i no hi hem pogut anar moltes vegades a entrenar. Per tant hem hagut d'utilitzar com a llocs d'entrenament Palma i les Canàries.

"I vós com us trobau?
"Estic molt preparat perquè la nostra feina ha estat bona i hem tingut molta col·laboració. També hem fet entrenaments de cinc i sis hores diàries i anam amb molta seguretat i molta força per afrontar tot el que ens espera.

"Haver tornat d'Atlanta com a campions us fa partir ara com a favorits, això és un avantatge o un desavantatge?
"Tenim una pressió pel fet d'haver guanyat a Atlanta, però a la vegada tenim la sort de poder dir que ja hem guanyat una medalla. El que és clar és que aquests són uns altres Jocs Olímpics i unes altres condicions i s'hi ha d'anar a per totes. Seria una mentida dir que vaig allà a passar quinze dies. Fernando i jo intentarem guanyar, hi anam a guanyar i esper poder tornar amb una medalla.

"El fet que aquests siguin els vostres darrers Jocs crea una motivació especial?
"Estic molt motivat perquè serà probablement la meva darrera Olimpíada, per edat i perquè hem de donar pas als joves. Però no és preocupant perquè crec que a Mallorca hi ha gent que s'està preparant per ser el meu relleu, però això és una feina de dia a dia i han de començar per guayar campionats d'Espanya i regates a nivell nacional i europeu, que és el que estan fent.

"De cara als Jocs, quins són els rivals més considerables?
"A les Olimpíades només participaran 16 països que han passat una preselecció, per tant, tot són països que s'ho han guanyat, que han hagut d'estar al màxim nivell i això ha fet que hi hagi més competència.

"Us pot suposar cap dificultat navegar en aigües australianes?
"Les vegades que hem estat a Sidney se'ns ha fet molt difícil navegar-hi, pels diferents camps de regates que s'hi han fet. La badia és molt tancada, amb moltes muntanyes i una mar bastant plana i, per contra, fora de la badia les ones són molt llargues i hi ha molt de corrent i una situació de molt de vent podria complicar les coses.

"Us sentiu secundat a l'Illa?
"Jo crec que hi ha hagut, tant per part dels mitjans de comunicació com per part meva, una bona relació i la gent em saluda pel carrer sense conèixer-me. Tot això dóna molta força, és molt gratificant.

"Quins són els vostres projectes de futur a curt termini?
"Jo ara estic de baixa perquè no tenia prou temps per dedicar-me a l'Escola Superior, ja que necessitava molt de temps d'entrenament i no em pareixia bé cobrar per una feina que no podia realitzar. Però en tornar dels Jocs supòs que se solucionarà i podré tornar a ser el director general de l'Escola.

"Què opinau de la idea que s'ha fet la gent sobre la despesa econòmica que suposa practicar la vela?
"La bicicleta d'Indurain o la de Marga Fullana són més cares que no una regata. El principal problema d'aquestes embarcacions és que necessiten tenir una sortida a la mar. Si no fos per això, jo mateix construiria un grapat de regates per fomentar l'esport.

"Sembla que al Govern s'ha oblidat que un dels nostres millors esportistes se'n va a Sidney?
"Me n'hi vaig amb el suport de la meva família i dels periodistes de l'Illa, i això és suficient. També he rebut cartes del director general de Catalunya, de l'Ajuntament de Pollença, etc. i m'han il·lusionat molt. Supòs que el Govern balear no m'ha dit res perquè és de vacances, potser no saben si jo me'n vaig.

+ VIST