Segueix-nos F Y T R

Trixi Worrack sorprengué les favorites

Petra Rössner s'adjudicà la darrera etapa i guanyà l'esprint del gran grup a Son Ferriol

| Palma |

Les corredores alemanyes del Red Bull dominaren la darrera jornada de la XIII Volta Ciclista Internacional a Mallorca per a dones, Petra Rössner, or olímpic a Barcelona 92, s'imposà en l'esprint del gran grup, per davant de la noruega Monica Valen (Sponsor Service) i la britànica Ceris Gilfillan (Sel. Gran Bretanya). I Trixi Worrack conservà el lideratge amb 54 segons d'avantatge sobre la lituana Edita Pucinskaite (Alfa Lum), companya d'esquadra de Joane Somarriba.

Tampoc en les altres classificació no hi va haver canvis. La gran triomfadora, Trixi Worrack, nascuda a Cottbus fa 19 anys, s'adjudicà a més la Regularitat i el Premi de la Muntanya. I la italiana Tania Bevederesi (Gas Sport) les Metes Volants. La selecció de Gran Bretanya aprofita de tenir tres corredores en l'escapada de la jornada inaugural, i guanyà, per davant de l'espònsor Service noruec i el Vlaanderen belga.

Hanka Kupfernagel, triple vencedora de la Volta, fou el primer mallot rosa de la ronda mallorquina, però després no aguantà el ritme imposat per les seves compatriotes del Red Bull. Joane Somarriba, l'estrella femenina del ciclisme espanyol, encara no està al cent per cent i la Volta a Mallorca segur que ha estat un test important per disputar el Tour i intentar repetir el triomf. La ciclista de l'Alfa Lum no es desplaçà a l'Illa per lluitar pel triomf, però en totes les jornades demostrà ser una professional.

Les altres corredores espanyoles encara estan lluny de l'elit internacional i només una es classificà entre les quinze primeres de la general, Rosa Bravo, de l'equip hispano-holandès BikToskany-Iturriaga, quedà onzena. Entre les altres corredores cal ressaltar Dori Ruano, que acabà amb el mateix temps que Rosa Maria Bravo. La Volta tornà comptar amb una inscripció de categoria internacional, justificant la inclusió en el calendari de la Unió Ciclista Internacional com a prova més alta catalogada de les que es disputen a Espanya.

+ VIST