Segueix-nos F Y T R

José Luis Abós toca el dos de Mallorca

La directiva del Drac Inca encara no ha fet oficial al tècnic una rescissió de contracte cantada

| Palma |

L'esperpèntica situació que travessa el Bàsquet Inca va viure ahir un nou capítol, amb el seu entrenador, José Luis Abós, agafant l'avió per marxar cap a ca seva, a Saragossa, sense que encara li hagin fet oficial el seu engegament, una decisió que tothom sap que està presa des de fa un bon grapat de mesos. El Bàsquet Inca té fins al 15 de maig per comunicar-li oficialment la decisió de rescindir-li el contracte o prorrogar-l'hi al tècnic aragonès. En cas de rompre el vincle, el club inquer hauria d'abonar-li 1 milió de pessetes, una despesa més que afegir a un pressupost que tornarà a mostrar números vermells, però que assumiran.

Amb l'equip ja de vacances des de fa dies (malgrat que alguns jugadors encara són per Mallorca), i amb Abós sabent que no continuarà, malgrat mantenir la careta exterior que s'ha d'esperar que sigui oficial, el tècnic aragonès va optar per anar-se'n de Mallorca cap a la seva terra i esperar esdeveniments, si bé ha de tornar obligatòriament dilluns a la nostra illa. El tècnic aragonès justificava la seva partida: «Jo vull quedar a Inca, i continuar amb la feina que he començat enguany, però no em deixen, el club no ho vol, i està en el seu dret, igual que jo. Com que aquí no tenc res a fer, me'n vaig».

De la seva banda, Joan Rubert, vicepresident del Bàsquet Inca, reaccionà indicant que «Abós se'n pot anar, que faci el que vulgui. Hauria d'estar agraït. Nosaltres som un club senyor, i com la resta de la plantilla, té permís per anar-se quan vulgui, i que no passin pena, que els pagarem religiosament». Amb una decisió ja coneguda oficiosament, hi ha dos aspectes que sorprenen: per què s'engega un entrenador que ha complert amb els objectius (entrar al play-off), i com és que encara no se li ha notificat. Rubert respon: «Estam fent una feinada aquests dies, perquè feim el balanç de la temporada. S'ha de tenir en compte el caire econòmic, social, esportiu i humà, i anam per parts. Però la part humana, a un club com el nostre que vol ser gran a Mallorca, és molt, però molt important, i s'ha de valorar molt més que no pas l'esportiva».

I és de sobres conegut que la part humana està trencada entre directius i entrenador-director tècnic des de començament de temporada, i si no han tret fora a Abós i fins i tot Artigas ha estat exclusivament per la bona marxa de l'equip i, sobretot, per la despesa econòmica que això representava. Ara ja no té sentit continuar amb la vinculació. Un altre que farà les maletes és José Antonio Artigas, el fins ara Director General del club. Rubert, aquest pic sí, confirma l'adéu: «El senyor Artigas ha demanat que, com que aquí no fa res ara i per ajudar al club i estalviar-li doblers, el millor era arribar a un acord per rescindir el contracte el 15 de maig».

+ VIST