Segueix-nos F Y T R

Etapa i lideratge per a Bettini

El ciclista italià s'imposà a l'esprint per davant McEwen i Petacchi

| Tropea |

L'italià Paolo Bettini (Quick Step) aprofità el darrer repetjó de la línia de meta de Tropea, escenari del final de la primera etapa de la 88 edició del Giro d'Itàlia, per sorprendre el grup i arribar amb uns metres d'avantatge a la meta, i adjudicar-se així la «maglia rossa», mentre que el màxim favorit per ahir, l'italià Alessandro Petachi (Fassa Bartolo) es conformà amb el tercer lloc per darrere de l'australià Robbie McEwen (Davitamon-Lotto).

Per al «Grill», actual campió olímpic, aquesta és la seva primera victòria al Giro d'Itàlia, aconseguida amb una gran exhibició de potència, després d'escapar-se amb totes les seves forces al dur repetjó i deixar sense premi tot l'equip del Fassa Bartolo. Bettini, al final de l'etapa, assegurà que «és un dels dies més feliços de la meva vida perquè no m'ho esperava gens».

La segona carrera per etapes més prestigiosa del cicilsme internacional va començar ahir, després del pròleg de dissabte que serví perquè l'australià Bred Lancaster (Panaria-Navigore) es vestís de rosa, amb una primera etapa entre Regio Calabria i Tropea, que tenia un recorregut total de 208 quilòmetres.

+ VIST