Segueix-nos F Y T R

«Quan vàrem arrancar ja no aturàrem»

Gregorio Manzano va repassar ahir amb la premsa les claus del canvi i la salvació del Mallorca

Gregorio Manzano parla amb Campano al principi de l'entrenament d'ahir.Fotos: MONSERRAT.

| Palma |

L'entrenador del Reial Mallorca, Gregorio Manzano, va rebre ahir l'enhorabona de la premsa illenca per la salvació de l'equuip vermell, alhora que ell mateix felicitava els periodistes per poder «continuar informant del futbol a Primera Divisió». Així mateix els féu partíceps de l'èxit del seu conjunt, que segons les seves paraules «una vegada que va arrancar ja no va aturar-se» fins a aconseguir l'objectiu.

Manzano va recordar que quan va arribar a l'equip, en la vint-i-quatrena jornada de Lliga, la seva primera conclusió va ser que el conjunt vermellenc tenia un greu desequilibri entre el seu joc ofensiu i defensiu. «El primer que vàrem voler fer va ser equilibrar l'equip i millorar el rigor defensiu», fet que segons l'entrenador ha estat «el referent de l'èxit del Mallorca».

L'entrenador de l'equip palmesà es va mostrar convençut que la primera pinzellada per la salvació es va veure contra el Màlaga i el Madrid. Contra l'equip andalús «va ser un punt d'inflexió», digué, «per a tots dos equips, que passàvem un mal moment esportiu. El partit era molt important». També recordà que el Màlaga ja no ha tornat a sortir de les posicions de descens. En referència a la victòria davant de l'equip de López Caro, Manzano va dir que «l'aspecte mental» va ser fonamental per imposar-se al conjunt blanc. «L'equip va sortir tan mentalitzat al camp que varen ser capaços de sobreposar-se als problemes i superar el Madrid», explicà l'entrenador que, amb l'equip fora ja de les posicions de descens, va trobar el moment per aclarir conceptes i donar continuïtat als jugadors.

L'entrenador andalús va apuntar que una altra de les claus de l'èxit del Mallorca per evitar el descens ha estat «l'ambició» dels seus homes. «Després de la maçada que rebérem contra l'Osasuna, l'equip se sabé aixecar una altra vegada a Madrid, i quatre dies després ratificàrem quasi de manera matemàtica la salvació contra un gran equip i en un gran partit», digué Manzano de les dues victòries al Calderón contra l'Atlètic i a Son Moix contra el València, que pràcticament certificaren la salvació.

El tècnic vermellenc va expressar la seva alegria perquè el Mallorca pugui celebrar les deu temporades consecutives a Primera i va destacar que aquest fet «ajuda a consolidar l'afició, que ha crescut amb el seu equip a Primera Divisió», alhora que recordava que Palma continuaria sent una de les 16 o 17 ciutats privilegiades amb futbol de Primera.

+ VIST