Segueix-nos F Y T R

Kallio es troba el triomf a 250 cc

El finlandès aprofita una caiguda al final de Bautista i Simoncelli

EFE. Jerez.

El finlandès Mika Kallio (KTM) es trobà amb la victòria en el Gran Premi d'Espanya de 250 cc en la darrera volta, quan l'espanyol Àlvaro Bautista va fer caure l'italià Marco Simoncelli (Gilera) quan ambdós pilots lluitaven pel triomf.

Malgrat que en principi semblà que la culpa de la caiguda foren les ganes i l'empenta descontrolada de l'italià, que anava a roda de l'espanyol, la veritat és que després es va saber que la moto de Bautista es trencà, quedà frenada i fou envestida pel seu rival.

Fins aleshores ambdós havien liderat còmodament la cursa, amb Kallio tercer però molt endarrerit. Però la sort li vingué de cara i el nòrdic assolí el segon lloc del Mundial de pilots. Millor encara per al transalpí Mattia Pasini (Aprilia) que arribà segon i que, després de guanyar a Qatar, se situa com a líder de la categoria.

Va completar el podi el japonès Yuki Takahashi, mentre que el primer pilot espanyol a arribar fou Hèctor Barberà (Aprilia), cinquè just per davant del seu company d'equip Àlex Debón, qui va córrer sense estar físicament bé després de caure dissabte passat durant els entrenaments. Després de Debón agafaren punts Julián Simón (KTM), Aleix Espargaró (Aprilia) i Manuel Hernández (Aprilia).

L'espanyol Àlvaro Bautista assegurà després de la correguda que «em sap molt de greu haver fet caure Simoncelli però no ho he pogut evitar». Quan el seu motor es va trencar «va ser impossible per mi evitar-lo, perquè era massa a prop de la meva roda», lamentà el d'Aprilia.

+ VIST