Segueix-nos F Y T R

Reconciliació i pau

En arribar la democràcia, es va arribar a un acord perquè cap persona vinculada al règim franquista hagués de passar comptes pel que havia fet en el passat. I avui, el Partit Popular es felicita d'aquell pacte perquè, en paraules seves, va representar un gran acte de reconciliació entre tots els ciutadans.

D'altres, tot i valorar positivament tots els actes de reconciliació, no ens estem de constatar al mateix temps un fet: que aquesta facilitat d'alguns a passar d'un règim a l'altre els ha mantingut al poder com si pràcticament no hagués passat res, com és el cas de Manuel Fraga.

Deixant de banda el que aquella transició va suposar, jo avui voldria posar l'èmfasi en la paradoxa del PP valorant molt positivament aquell acte de reconciliació i al mateix temps detestant tot tipus de final semblant per al cas del conflicte basc. Si el PP fos conseqüent amb les seves tesis hauria de desitjar també un futur acte de reconciliació a Euskadi que deixés enrere la violència i assentés definitivament la pau.

Però per ara, aquest partit, que hauria d'estar especialment agraït a una transició, que va habilitar dirigents seus com Fraga a seguir al poder, avui es dedica a criticar i calumniar tots aquells que lluitem amb mètodes democràtics per aconseguir una pau definitiva i una reconciliació dels partits polítics i de la societat al País Basc.

Miquel Soler i Ramon. (Rebuda per e-mail).

+ VIST